Kiropraktik för äldre

Som senior eller pensionär är du välkommen till oss på Marklunds Kiropraktik. Det finns ingen övre åldersgräns för att bli hjälpt hos en kiropraktor. När kroppen åldras så börjar nerver, muskler och leder att fungera sämre en tidigare. Därför är det viktigt att leder och muskler som använts i många år ses över.

Vad gör kiropraktorer som arbetar med äldre personer?

Syftet är att främja hälsa. Förebygga sjukdom och skada. Att återfå funktion och behålla bästa möjliga rörelseförmåga. Kiropraktorer har en bred kunskap av att hjälpa personer med olika sjukdomar. Kiropraktorer förebygger, undersöker och behandlar rörelsesvårigheter som kan begränsa vardagslivet. Målen sätts tillsammans med den äldre personen utifrån egna önskemål och behov.

Den nödvändiga balansen

Fallskador räknas som ett av de största hälsoproblemen bland äldre. När leder och nerver fungerar bra, förbättras även balansen. Kiropraktorn är expert på de system som har med nerver, muskler och leder att göra. Balanssinnet skapas av din syn, balansorganen i innerörat, och din kroppsuppfattning.

Vid behov gör kiropraktorn en grundlig utvärdering av nervsystemet och gör en
fallriskbedömning som kan omfatta undersökning av:

  • Hjärtat
  • Blodtryckskontroll
  • Neurologisk undersökning
  • Balans och rörlighets tester
  • Utredning av muskelsvaghet
  • Undersökning av leder som kan orsaka balansproblem

Övriga åtgärder

Det är viktigt att du ser så bra som möjligt, så återkommande besök till optiker rekommenderas. Kontakta din läkare för översyn av medicinering likaså att du gör ett hörseltest.

Hitta rätt fysisk aktivitet som passar dig

Människan är skapad för att vara i rörelse genom hela livet, fysisk aktivitet gör oss friskare! Den kan bromsa många fysiska förändringar som beror på åldrandet. Dessutom har fysisk aktivitet positiva effekter på immunförsvaret, balansen blir bättre och möjligheterna till ett självständigt liv ökar. Vi erbjuder assistans för att hitta en fungerande och skonsam träningsform eller träningsövningar till patienten utifrån dennes förutsättning.

Behandling

En kiropraktisk behandling är ytterst specifik för varje patient. Genom att känna på ben, muskler, leder och vävnader kan kiropraktorn lokalisera eventuella låsningar och störningar i kroppen. Vi använder oss sedan av flera olika behandlingstekniker med syftet att minska smärta, öka läkandet och att öka rörligheten samt cirkulationen i musklerna.

Modern kiropraktisk behandling gör inte ont och vi använder anpassade tekniker för äldre

  • Manipulation, speciella handgrepp för att justera låsningar i specifika leder
  • Triggerpunktsbehandling, behandling av punkter i muskler där det finns överkänslighet och smärta
  • Myofascialrelease, bindvävnads massage för att göra bindvävnaden mera elastisk

Vissa patienter har svårt med manuella justeringar

Vi erbjuder en Säker och smärtfri behandling med aktivatormetoden. Aktivator är ett litet instrument som skickar iväg en stötvåg, som kan användas vid justering av ryggraden.

Ta med komihåg-lapp och din medicin lista

Skriv gärna en lapp med alla frågor du har till din kiropraktor, det är lätt att glömma under besöket. Ta även men en lista över dina läkemedel.

Behandlingsplan och rehabiliteringsplan

I samråd med patienten upprättas en individuellt anpassad behandlings och rehabiliteringsplan, som innefattar en kartläggning av patientens mål i den nuvarande livssituationen. Planerar in eventuella återbesök om behovet finns.

Ergonomisk rådgivning

Hur du använder kroppen på ett mer skonsamt sätt i de dagliga aktiviteterna.

Boka hemrehabilitering

Om du behöver hjälp i hemmet, kan vår kiropraktor göra hembesök hos dig, hjälp med träning, undersökningar, fallriskbedömning eller behandling enligt dina specifika önskemål, översyn av hemmiljön då ett säkrare hem minskar risken för fall. Kiropraktorn medtar en bärbar behandlingsbänk för att hjälpa dig och tar hänsyn till din unika situation.

 Intresseanmälan

Intresseanmälan för kiropraktik i ditt hem, skicka ett mail till info@marklundskiropraktik.se och beskriv din situation och vad du behöver hjälp med, eller ring på 070-353 48 24.

Vid uppdrag ber jag att få återkomma med prisförslag av kiropraktisk behandling och framkörningsavgift.